Zaterdag is in het AZ Turnhout Campus Sint-Elisabeth gewezen zakenman Willy Pollet overleden. Willy werd 87 jaar oud. Frans Pollet, de vader van Willy, startte in 1925 met Pollet Brandstoffen. Willy Pollet en zoon Danny bouwden Pollet Brandstoffen uit tot Groep Pollet.

Pollet bouwde een keten van benzinestations uit en verkocht die later. De naam Pollet bleef wel in het straatbeeld behouden.

Willy, en daarna Danny, namen het roer van het bedrijf over dat destijds, naast de opslag van brandstoffen en oliën langs het Albertkanaal in Herentals ook zo'n 100 tankstations in de Kempen, Limburg en Vlaams-Brabant bevoorraadde.

In 1998 kreeg Pollet NV een nieuw elan, met het accent op begeleiding en klantenservice. Het bedrijf ging het nieuwe millennium in voorzien van een nieuw en modern logo. Eind 2010, bij de viering van haar 85-jarig bestaan, paste Pollet NV aan de nieuwe marktomstandigheden aan.

Door de moordende concurrentie aan de pomp verkocht de Groep Pollet uiteindelijk zijn vijftig tankstations aan de Nederlandse ondernemer Henry den Toom. In een eerdere transactie werd het vastgoed afgesplitst en ondergebracht in een andere vennootschap.

De plechtige uitvaart heeft op maandag 4 januari om 12u plaats in de St.-Waldetrudiskerk Herentals.

Begr.  Van den Broeck, Nederrij 15, Herentals, tel : 014 23 10 67,
info@vandenbroeckbegrafenissen.be

Foto's archief NNieuws / Guy Verellen.